Toegankelijkheid van apps

00:00:00
/
00:36:45
Your Hosts
Special Guests
Tags

About this Episode

Hoe bedienen blinde mensen hun mobiele telefoon? Zijn apps überhaupt toegankelijk voor mensen met een beperking? En wat is de regelgeving voor toegankelijkheid van apps? Naar aanleiding van de lancering van een nieuw kennisplatform dat organisaties en ontwikkelaars helpt bij het bouwen van toegankelijke apps, delen initiatiefnemers en accessibility experts Jan Jaap de Groot en Johan Huijkman samen met de slechtziende eindgebruiker Jeroen van der Linden hun inzichten over het bruikbaar maken van apps voor iedereen.

Episode Links

  • Appt.org | Gids voor het maken van toegankelijke apps — Appt.org biedt statistieken over het gebruik van toegankelijkheidsfuncties, codedocumentatie voor iOS, Android en andere platformen, officiële richtlijnen, verdiepende artikelen en tips voor ontwikkelaars en organisaties bij het bouwen van toegankelijke apps.
  • Zo laat je een toegankelijke app ontwikkelen — Dit artikel, gericht op niet-developers, legt uit waar je moet beginnen als je een app toegankelijk wilt laten maken.