Tech for good

00:00:00
/
00:41:42
Your Hosts
Special Guests
Tags

About this Episode

Met technologie én overtuigingskracht proberen Chris Engelsman en Tim van Deursen de wereld een klein stukje beter te maken. Die eerste met start-up European Sleeper dat een duurzame manier van reizen herintroduceert in Europa: de nachttrein. En die tweede met tech for good start-up Hack The Planet dat met technologische middelen sociale en humanitaire problemen probeert op te lossen. In deze podcast vertellen Chris en Tim over hun beide initiatieven, de tegenslagen en uitdagingen, over hun drive, en geven ze tips hoe zelf te beginnen met een goed initiatief.

Episode Links

  • European Sleeper — Twee treinfanaten die hun jongensdroom waarmaken: een eigen spoorwegmaatschappij oprichten die nachttreinen aanbiedt. European Sleeper maakt deel uit van de beweging die deze manier van duurzaam reizen weer op de kaart wil zetten in Europa.
  • Hack The Planet — Met tech for good start-up Hack The Planet probeert digital product studio Q42 de wereld een klein beetje beter te maken door de pragmatische inzet van technologie bij het oplossen van humanitaire problemen.
  • Realtime AI-wildcamera — Hack The Planet ontwikkelde 's werelds eerste AI-wildcamera die diersoorten en mensen detecteert en realtime waarschuwingen stuurt naar rangers in natuurparken.